воскресенье, 20 февраля 2022 г.

 20 лютого - День Героїв Небесної Сотні. Це пам'ятний день, що відзначається в Україні на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Усього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». О 22:17 Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України», низка представників влади заявили про перехід на бік народу. День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності.
Працівники культури разом з сільською радою провели урок мужності "Загиблим-світла пам'ять, живим-пошана". Завідуюча бібліотекою представила книжкову виставку «Подвиг Небесної Сотні-це приклад для нащадків» та літературу на патріотичну тематику. Захід закінчився хвилиною мовчання і запалюванням свічок.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Міжнаро́дний день рі́дної мо́ви, також Міжнародний день материнської мови (англ. International Mother Language Day) — день, який відзначаю...